Sagan bude od roku 2015 pôsobiť v tíme Tinkoff-Saxo

06.03.2014 Celý región

Rím 6. marca (TASR) - Najlepší slovenský cyklista Peter Sagan bude od budúcej sezóny pôsobiť v tíme Tinkoff-Saxo. Informáciu prinieslo štvrtkové vydanie talianskeho denníka Gazzetta dello Sport.

Dvadsaťštyriročný Žilinčan je momentálne členom stajne Cannondale Pro Cycling. Po skončení aktuálnej sezóny Saganovi vyprší zmluva s talianskym tímom a už pred časom sa objavili správy o jeho odchode. Najlepší športovec Slovenska za rok 2013 sa mal najskôr stať súčasťou novej stajne, ktorú chce na budúci rok založiť jazdec formuly 1 Fernando Alonso. Nedávno viaceré médiá informovali o záujme tímu Astana, ktorý chcel Sagana získať do svojich radov. Tam by sa Slovák stretol so svojím bývalým kolegom zo stajne Liquigas Vincenzom Nibalim a ex-trénerom Paolom Slongom.

Ako však informuje Gazzetta, vedenie Astany svoj úmysel zmenilo z finančných dôvodov, ročný plat vo výške štyri milióny eur pre Sagana by bol pre Kazachov priveľkou čiastkou. Financie ale nie sú problémom u Tinkoff-Saxo potom, ako tím v zime kúpil známy ruský biznisman Oleg Tinkov. Saganov agent Giovanni Lombardi sa zároveň veľmi dobre pozná s dánskym manažérom stajne Bjärne Riisom, keď v minulosti spolu pôsobili v tíme CSC.

Podľa talianskeho denníka dokonca existuje možnosť že Cannondale a Tinkoff-Saxo sa v budúcom roku zlúčia do jedného tímu a budú súťažiť pod spoločným názvom. "Rokovania už prebehli v minulosti. Problémom bolo, že ja som sa chcel stať stopercentným vlastníkom tímu, ale vedenie Cannondalu mi ponúklo iba 40-percentný podiel. Celú záležitosť však nechávame do budúcnosti otvorenú," uviedol Tinkov pre webový portál cyclingnews.com
 

Vyberte región